Opleiding Geo media en design

Stichting Geo Innovatie ondersteunt de opleiding Vakexpert Geo, Data & Design

Stichting Geo Innovatie ondersteunt de opleiding Vakexpert Geo, Data & Design en verzoekt SBB om de opleiding op te nemen in het Crebo-register.

Stichting GEO Innovatie zet zich in voor de ontwikkeling en uitvoering van vakopleidingen richting GEO-informatie en richt zich hiermee dan ook op de veranderende vraag vanuit de arbeidsmarkt in de geo-branche. De Stichting staat voor het overdragen van actuele kennis en vaardigheden aan vakpersoneel op het gebied van GEO-informatie. 

Aangezien het vakgebied constant in ontwikkeling is en hierbij een veranderende vraag ontstaat vanuit het werkveld, is het doel van de Stichting de ontwikkeling van opleidingen voor verschillende niveaus en expertises in deze sector te bevorderen. 

Het ‘cross-over dossier Vakexpert Geo, Data & Design’ is een concept dat voortvloeit uit de samenwerking van de Stichting met een groot aantal bedrijven binnen de Geo branche om doelgerichte en actuele opleidingen te ontwikkelen. Het kwalificatiedossier van deze nieuwe mbo-opleiding (niveau 4) richt zich met name op verwerken, beheer, analyse en visualisatie van geo-data. De opleiding sluit volledig aan bij de snelle innovaties en het brede functieprofiel van Geo gegevensbeheer – Geo ICT. Het is een aanvulling op het geringe onderwijsaanbod op het gebied van geo-onderwijs. 

De Stichting Geo Innovatie ziet de opleiding Vakexpert Geo, Data & Design als een versterking van de innovatie en toestroom van gekwalificeerde medewerkers. Daarom verzoekt de Stichting GEO Innovatie om deze cross-over kwalificatie definitief op te nemen in het Crebo-register voor het middelbaar beroepsonderwijs. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.