stage plekken gezocht

Stichting Geo Innovatie zoekt stageplekken

Stichting Geo Innovatie zet zich in voor het ontzorgen van ROC’s door het faciliteren van verschillende keuzedelen op het gebied van GEO inwin.

In een brief van Ed Nijpels, voorzitter van Geo Business Nederland, die halverwege dit jaar verzonden is richting alle ROC’s in Nederland is het verzoek neergelegd om studenten de mogelijkheid te bieden om zich via keuzedelen te verdiepen in de techniek van maatvoeren binnen hun opleiding. De nood is namelijk hoog en vooral in de geodetische hoek (landmeten en maatvoeren) is de behoefte aan personeel groot. De positieve respons vanuit de ROC’s heeft ertoe geleid dat er een volgende stap kan worden gezet richting de uitvoer van dit initiatief.

Om kennis te maken met het vakgebied en te anticiperen op het tekort heeft Stichting Geo Innovatie in samenwerking met Geobusiness Nederland het initiatief genomen om een tweetal keuzedelen voor de studenten van de ROC’s te organiseren. In de opleiding krijgen de studenten naast het basis- en profieldeel te maken met keuzedelen. Deze keuzedelen worden aangeboden ter verbreding en verdieping van de opleiding. De student maakt zijn/haar eigen keuze. De keuzedelen zijn ontwikkeld om deelnemers in een kort tijdsbestek voldoende basis te geven. De keuzedelen op mbo 4 niveau die wij willen aanbieden zijn:

 

·       Maatvoeringstechnieken – K1079

·       3D-Modellering in de Infra – K0854

 

Voor de organisatie van de uitvoering van de keuzedelen zijn we op zoek naar landmeetkundige bedrijven of bedrijven die gespecialiseerd zijn op het gebied van geo inwin. Naast een theoretische/praktische opleiding willen we graag de studenten een stage (werk-)plek aanbieden voor een periode van ca. 10 weken. In deze periode kunnen de studenten de opgedane theoretische en praktische kennis verder verbreden en verdiepen. Op deze manier vormen we samen met student – opleiding – beroepspraktijk een versterkende driehoek.

 

Wilt u meedoen om dit initiatief tot een succes te maken? Wilt u een stage (werk-)plek aanmelden of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Stichting Geo Innovatie. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.